preskoči na sadržaj
Dodatne aktivnosti

ZEMLJOPISNA GRUPA

Zemljopisna grupa svake godine planira velik broj stručnih izleta ( poludnevnih, jednodnevnih, dvodnevnih koji su vezani za nastavni plan i program rada učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda). Također priprema učenika za sudjelovanje na natjecanjima: školsko-općinsko-županijsko-državno, te za EUQUIZ u organizaciji Ministarstva europskih integracija. Voditelji geografske grupe su profesori: Ivila Dender i Toni Prusina.

POVIJESNA GRUPA

Povijesna grupa Gimnazije Dubrovnik posebno se bavi poviješću našega grada. Kroz razne projekte i terensku nastavu nastojimo što bolje upoznati povijest Dubrovnika i naših predaka

ŠKOLSKI SPORTSKI KLUB

 

DRAMSKA GRUPA

Dramska grupa razvija scenske kompetencije kod učenika ( govor, pokret, scenska imaginacija ). Te omogućuje učenicima iskustvo rada na dramskoj predstavi te izvedbu iste. Kroz godinu će učenici prisustvovati radionicama dramske umjetnosti, te kroz razne vježbe razvijati scenske kompetencije. Učenici će sudjelovati na LiDraN, te kulturnim aktivnostima u široj zajednici.

 

NOVINARSKA GRUPA

U novinarskoj grupi učenici će uređivati školski mrežni časopis. Cilj aktivnosti je razvijanje jezične kompetencije i novinarske sposobnosti. Svaki mjesec imat će teorijsku i praktični stranu. Teorijska će se sastojati od kratkih predavanja na određenu temu teorije novinarstva. U praktičnoj primjeni pronalazit će teme zanimljive njima, te pratiti školska gradska događanja.

 

 
preskoči na navigaciju